periodic - онтологија

периодичен повеќе

периодична
Вид збор: Придавка
Што се повторуваат определени периоди, закономерно.
Примери:
Периодични кризи.
За печатно издание - што излегува во определен период.
Примери:
периодичен печат

периодички повеќе

Види и: периодичен (прид.)
периодичка
Вид збор: Придавка
периодичен

периодично повеќе

Вид збор: Прилог
периодичен

периодски повеќе

Види и: периодички (прид.)
периодска
Вид збор: Придавка
периодички
Употреба: Ретко