periodical - онтологија

периодичен повеќе

периодична
Вид збор: Придавка
За печатно издание - што излегува во определен период.
Примери:
периодичен печат

повремен повеќе

повремениот
Вид збор: Придавка
За весник, публикација - што излегува во определени денови, рокови.