perpetrator - онтологија

зулумќар повеќе

мн. зулумќари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што прави зулум, насилник.
Употреба: Архаизам

зулумџија повеќе

Види и: зулумќар (м.)
мн. зулумџии
Вид збор: Именка, женски род
зулумќар
Употреба: Архаизам

прекршител повеќе

Види и: прекрши (св.)
мн. прекршители
Вид збор: Именка, машки род
Тој што прави прекршок, што прекршува нешто.
Употреба: Правда

сторител повеќе

мн. сторители
Вид збор: Именка, машки род
Лице што сторило некое дело.
Албански: kryes
Употреба: Правда
Примери:
Сторителот беше веднаш приведен.