perpetuum mobile - онтологија

перпетуум-мобиле повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Идеално замислена, но неостварена машина што би работела без трошење енергија, вечен мотор, вечно движење.
Употреба: Книжевен збор