personal - онтологија

личен повеќе

лични
Вид збор: Придавка
Што се однесува, припаѓа на одредено лице.
Што се однесува на лице.
Употреба: Граматика

персонален повеќе

персоналниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на персона и на персонал.

саморачен повеќе

Види и: своерачен (прид.)
саморачна
Вид збор: Придавка
своерачен

своерачен повеќе

своерачна
Вид збор: Придавка
Кој е произведен, направен, напишан со своја рака.
Примери:
Своерачен потпис.

сопствен повеќе

сопствени
Вид збор: Придавка
Што е својствен само на некого.
Албански: personal