pester - онтологија

глода повеќе

глодаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Вознемирува, измачува некакво чувство или мисла.
Албански: merakos
Употреба: Преносно значење

гњави повеќе

гњават
Вид збор: Глагол, несвршен
вознемирува, измачува, здодева
Употреба: Разговорно

дави повеќе

дават
Вид збор: Глагол, несвршен
Досадува некому со зборување.
Албански: mërzit
Употреба: Разговорно

напаствува повеќе

напаствуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Додева, досадува некому.
Албански: bezdis
Употреба: Преносно значење