phonetics - онтологија

фонетика повеќе

(едн.) фонетиката
Вид збор: Именка, женски род
Гласовниот состав на еден јазик.
Албански: fonetikë
Употреба: Лингвистика
Оддел од лингвистиката што ги изучува гласовите на јазикот.
Албански: fonetikë
Употреба: Лингвистика