piano - онтологија

клавир повеќе

мн. клавири
Вид збор: Именка, машки род
Музички инструмент со клавиши со чија помош cе пренесуваат удари на чеканчиња врз затегнати жици и се произведува звук.
Германски: Klavier
Употреба: Музика и танц

пијанистички повеќе

Види и: пијанист (м.)
пијанистичка
Вид збор: Придавка
пијанист
Употреба: Музика и танц

пијано повеќе

Вид збор: Прилог
За исполнување музичка творба - тивко.
Употреба: Музика и танц

пијано повеќе

мн. пијана
Вид збор: Именка, среден род
музички инструмент
Албански: piano
Употреба: Музика и танц
Дел од мyзичка творба што се исполнува тивко.
Албански: piano
Употреба: Музика и танц