pieces - онтологија

парампарче повеќе

мн. парампарчиња
Вид збор: Именка, среден род
ситни парчиња
Турски: paramparça
Употреба: Разговорно

парапарче повеќе

Види и: парампарче (ср.)
мн. парапарчиња
Вид збор: Именка, среден род
ситни парчиња
Турски: paramparça