pimple - онтологија

бронка повеќе

мн. бронки
Вид збор: Именка, женски род
Мал воспален израсток на кожата.
Употреба: Медицина

брука повеќе

Види и: бронка (ж.)
мн. бруки
Вид збор: Именка, женски род
бронка
Употреба: Медицина

брунка повеќе

Види и: бронка (ж.)
мн. брунки
Вид збор: Именка, женски род
бронка
Употреба: Медицина

митесер повеќе

мн. митесери
Вид збор: Именка, машки род
Лојно црнкаво чепче во порите на кожата.
Германски: Mitesser
Употреба: Медицина

мозол повеќе

мн. мозоли
Вид збор: Именка, машки род
гнојница, митесер
Албански: puçërr
Употреба: Медицина

мозолка повеќе

мн. мозолки
Вид збор: Именка, женски род
гнојница
Употреба: Медицина

фиска повеќе

мн. фиски
Вид збор: Именка, женски род
мозолка
Турски: fiske
Употреба: Дијалектен збор , Медицина

црнка повеќе

мн. црнки
Вид збор: Именка, женски род
мозолче, митесер
Албански: puçërr
Употреба: Медицина