pink - онтологија

пембе повеќе

Вид збор: Придавка
розов, црвеникаст
Турски: pembe
Употреба: Неменлив збор , Разговорно
Примери:
пембе боја

пембен повеќе

Види и: пембе (прид.)
пембени
Вид збор: Придавка
розов, црвеникаст
Турски: pembe
Употреба: Разговорно

розе повеќе

Вид збор: Придавка
розов
Употреба: Неменлив збор

розев повеќе

Види и: розов (прид.)
розевиот
Вид збор: Придавка
розов

розов повеќе

розови
Вид збор: Придавка
Што е со розова боја.