poetry - онтологија

поезија повеќе

(едн.) поезијата
Вид збор: Именка, женски род
Уметничко, литературно творештво во стихови.
Албански: poezi
Употреба: Литература
Сите поетски дела на некој народ или од определен период, на одделен автор, на група автори итн.
Албански: poezi
Употреба: Литература

стих повеќе

мн. стихови
Вид збор: Именка, машки род
(само мн.) стихотворба
Албански: vjershë
Употреба: Литература

стихотворење повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Создавање стихови, поезија.
Употреба: Литература

стихотворство повеќе

(едн.) стихотворството
Вид збор: Именка, среден род
Создавање стихови, поезија.
Употреба: Литература