pogrom - онтологија

погром повеќе

мн. погроми
Вид збор: Именка, машки род
Колеж и грабеж на имотот на незаштитено население, организирани од власта или со нејзина премолчена согласност, врз етичка, верска и друга основа.
Насилство над тие што мислат и што дејствуваат поинаку.