pointer - онтологија

казалец повеќе

Види и: показалец (м.)
мн. казалци
Вид збор: Именка, машки род
показалец

поентер повеќе

мн. поентери
Вид збор: Именка, машки род
Вид ловечко куче, англиски птичар.
Албански: poenter
Употреба: Зоологија

показалец повеќе

мн. показалци
Вид збор: Именка, машки род
Индекс или текст што насочува и дава некакви податоци.
Албански: indeks, tregues
Употреба: Ретко

показалка повеќе

мн. показалки
Вид збор: Именка, женски род
стапче за покажување
Албански: akrep
Знак, обележје што покажува насока или нешто.
Албански: akrep

стрелка повеќе

мн. стрелки
Вид збор: Именка, женски род
Стрелката на часовникот или на инструмент.
Албански: akrep
Употреба: Технологија