polecat - онтологија

пор повеќе

мн. порови
Вид збор: Именка, машки род
Мала граблива ѕверка од фамилијата куни, со темнокафеаво или со црно крзно што лачи секрет со многу непријатен мирис заради заштита и одбрана од непријателот.
Латински: Mustela putorius
Употреба: Зоологија

смрдливец повеќе

мн. смрдливци
Вид збор: Именка, машки род
Животно од родот на куните што испушта смрдлива материја при одбрана од непријателот.
Латински: Mustela putorius
Употреба: Зоологија