polyphonous - онтологија

полифоничен повеќе

полифонични
Вид збор: Придавка
Што се однесува на полифонија.
Употреба: Музика и танц

разногласен повеќе

разногласни
Вид збор: Придавка
Што е со различни гласови, што не се согласува во гласовите.