pop - онтологија

поп повеќе

Вид збор: Префикс
Авангарден правец во културата, уметноста, модата и др.
Употреба: Неменлив збор
Што е популарен.
Употреба: Неменлив збор

поп повеќе

Вид збор: Придавка
Авангарден правец во културата, уметноста, модата и др.
Употреба: Неменлив збор
Што е популарен.
Употреба: Неменлив збор

пука повеќе

пукаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Прави пуканки од пченкарни зрна.
Албански: pëlcet
Употреба: Гастрономија