popular - онтологија

омилен повеќе

омилени
Вид збор: Придавка
Што е сакан, допадлив, популарен.

поп повеќе

Вид збор: Придавка
Што е популарен.
Употреба: Неменлив збор

популарен повеќе

популарни
Вид збор: Придавка
Што е лесно разбирлив, што е едноставен по својата содржина.
Што е општопознат, што ужива големи симпатии кај поширок круг луѓе.