portray - онтологија

портретира повеќе

портретираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Направи, прави портрет.
Албански: portretoj
Употреба: Ликовна уметност
Верно опише, опишува некоја личност.
Албански: portretoj
Употреба: Литература , Преносно значење