position - онтологија

мести повеќе

местат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се мести) Се обидува да дојде до некоја позиција, место и сл.
Албански: pozitë
Употреба: Преносно значење

позиционира повеќе

позиционираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Поставува на определено место.
Одреди позиција, локација.

потпикне повеќе

потпикнат
Вид збор: Глагол, свршен
Намести на добро работно место.
Албански: pozicionoj
Употреба: Иронично , Разговорно