possess - онтологија

има повеќе

имаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Поседува нешто во материјална смисла, е сопственик на нешто.
Албански: posedon
Располага со нешто, е во некакви околности.
Албански: posedoj

поседува повеќе

поседуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Има како карактеристика, својство, особина.
Албански: posedon
Употреба: Книжевен збор

располага повеќе

располагаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Живее богато.
Албански: posedoj, zotëroj
Употреба: Разговорно

ужива повеќе

уживаат
Вид збор: Глагол, несвршен
(преод.) има, располага со
Албански: gëzoj, posedoj