possible - онтологија

возможен повеќе

возможниот
Вид збор: Придавка
Што е можен, остварлив.

евентуален повеќе

евентуалниот
Вид збор: Придавка
Можен, потенцијален, веројатен.

можен повеќе

можниот
Вид збор: Придавка
Што може да поcтои, што може да cе замисли; што може да се најде.
Што може да се случи.
Што може да се оствари.