post - онтологија

истакне повеќе

истакнат
Вид збор: Глагол, свршен
Постави нешто на видно место.
Албански: postoj

плакатира повеќе

плакатираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Стави, става плаката.

постави повеќе

постават
Вид збор: Глагол, свршен
Стави за разгледување, за решавање.
Албански: vendos

разлепи повеќе

разлепат
Вид збор: Глагол, свршен
За плакати и слично - излепи на разни страни.
Албански: ngjis gjithkah
Примери:
Требаше брзо да ги разлепи плакатите што ми ги дадоа.