practise - онтологија

испраксира повеќе

испраксираат
Вид збор: Глагол, свршен
Извежба, усоврши нешто.
Албански: praktikohem, stërvitem

практикува повеќе

практикуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Стекнува искуство, се вежба.
Албански: praktikoj
Применува, врши, спроведува дело.
Албански: praktikoj

работи повеќе

работат
Вид збор: Глагол, несвршен
Има некаде некое занимање, на служба е, служи; практикува некаква професија, исполнува некаква должност.
Албански: vepron
Употреба: Економија