present - онтологија

презентски повеќе

презентскиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на презент.
Употреба: Лингвистика

присутен повеќе

присутни
Вид збор: Придавка
Што присуствува негде, на некој настан.
Албански: i pranishëm
Што го има, што е во составот на нешто.
Албански: pranishëm, prezent

сегашен повеќе

сегашни
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на времето во кое се живее.