primeval - онтологија

исконски повеќе

исконскиот
Вид збор: Придавка
Што е од искони, од самиот почеток до денес, што е наследен од далечното минато.

праисконски повеќе

праисконска
Вид збор: Придавка
Што бил, што постоел од многу одамна, од старо време, што е од памтивек.
Употреба: Книжевен збор