print - онтологија

печат повеќе

мн. печати
Вид збор: Именка, машки род
Отпечатокот добиен од печат.
Албански: vulë
Примери:
Печатов не е излезен убаво.
Печатење на книги, весници.
Албански: shtyp, botoj
Примери:
Книгага е во печат.
Надворешен изглед на напечатеното.
Албански: shtyp
Примери:
Убав печат