printer - онтологија

печатар повеќе

мн. печатари
Вид збор: Именка, машки род
Работник во печатница, типограф, графичар.
Албански: punëtor grafik, tipograf

печатач повеќе

мн. печатачи
Вид збор: Именка, машки род
Апарат за печатење, компјутерска периферија.
Албански: printer
Употреба: Информатика

принтер повеќе

мн. принтери
Вид збор: Именка, машки род
Компјутерски апарат за печатење.
Албански: printer
Употреба: Информатика