promise - онтологија

ветувачка повеќе

мн. ветувачки
Вид збор: Именка, женски род
ветување
Албански: premtim
Употреба: Разговорно

веќавачка повеќе

Вид збор: Именка, женски род
ветувачка

завет повеќе

мн. завети
Вид збор: Именка, машки род
Ветување, заклетва, даден збор дека нешто ќе се изврши.
Албански: betim

збор повеќе

мн. зборови
Вид збор: Именка, машки род
ветување, задолжение
Албански: premtim

такс повеќе

Вид збор: Именка, машки род
ветување
Употреба: Ретко

таксување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
(се) таксува
Употреба: Разговорно
Примери:
(посл.) Од таксување куќа не се расипува.

таксувачка повеќе

Вид збор: Именка, женски род
таксување