promote - онтологија

преведе повеќе

преведат
Вид збор: Глагол, свршен
Унапреди во повисок разред, чин.
Албански: gradoj
Употреба: Административен термин

произведе повеќе

произведат
Вид збор: Глагол, свршен
Даде некому повисок чин, преведе во повисок чин.
Албански: gradoj
Употреба: Воен термин

промовира повеќе

промовираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Претстави, претставува пред јавноста ново остварување (музичко, научно, литературно дело).
Албански: promovoj, reklamoj