proposition - онтологија

питање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
просење девојка
Албански: lypë vajzë
Употреба: Народна поезија

пропозиција повеќе

мн. пропозиции
Вид збор: Именка, женски род
предлог
Албански: propozim
претпоставка, премиса
Албански: parashikim
Употреба: Математика
Во лингвистиката - синоним за реченица.
Албански: propozim
Употреба: Лингвистика