prose - онтологија

проза повеќе

(едн.) прозата
Вид збор: Именка, женски род
Начин на јазично изразување без цврсто определени метрички шеми, неограничени со рима или ритам.
Албански: prozë
Употреба: Литература
Секојдневност, еднообразност, отсуство на поетско, убаво.
Албански: prozë
Употреба: Преносно значење