publishing house - онтологија

издателство повеќе

мн. издателства
Вид збор: Именка, среден род
издавачко претпријатие

книгоиздателство повеќе

мн. книгоиздателства
Вид збор: Именка, среден род
Претпријатие за издавање книги и други печатени дела.