pushing - онтологија

ашканица повеќе

мн. ашканици
Вид збор: Именка, женски род
турканица, бутаница
Употреба: Разговорно

турканица повеќе

мн. турканици
Вид збор: Именка, женски род
буткање
Албански: turmë, shtyrje

туркање повеќе

Види и: турка (несв.)
туркањето
Вид збор: Именка, среден род
буткање
Албански: shtyrje
Гонење, буткање (некој предмет, нешто).
Албански: shtyrje
Употреба: Разговорно