put in order - онтологија

поднареди повеќе

поднаредат
Вид збор: Глагол, свршен
Доведе во добра состојба малку, донекаде.
Албански: rregulloj

понареди повеќе

Види и: нареди (св.)
понаредат
Вид збор: Глагол, свршен
Нареди, среди, расчисти донекаде некоја работа, несогласувања и сл.
Албански: rregulloj

поправи повеќе

поправат
Вид збор: Глагол, свршен
Доведе нешто во ред.
Албански: përmison

потсреди повеќе

Види и: среди (св.)
потсредат
Вид збор: Глагол, свршен
Среди малку, во мала мера.

среди повеќе

средат
Вид збор: Глагол, свршен
Доведе во ред.
Албански: rregulloj

суправи повеќе

суправат
Вид збор: Глагол, свршен
намести, среди, дотера (куќа, дом)
Албански: rregulloj
Примери:
Прво ќе ја очистеше куќата, ќе ја суправеше убаво.