quack - онтологија

квака повеќе

квакаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Испушта звук, глас ква-ква, карактеристичен за жаба и за некои птици.
Употреба: Зоологија

поквака повеќе

Види и: квака (несв.)
поквакаат
Вид збор: Глагол, свршен
Квака малку.