quality - онтологија

достоинство повеќе

мн. достоинства
Вид збор: Именка, среден род
Позитивно својство, обележје, квалитет.
Албански: cilësi

качество повеќе

мн. качества
Вид збор: Именка, среден род
Севкупност од суштински особини, својства на еден предмет или појава cо што се разликуваат од другите.

квалитет повеќе

мн. квалитети
Вид збор: Именка, машки род
својство, особина, вредност, позитивно својство
Албански: kualitet

работа повеќе

мн. работи
Вид збор: Именка, женски род
Квалитетот на нешто изработено, на производот.
Албански: kualitet

сорта повеќе

мн. сорти
Вид збор: Именка, женски род
Категорија, разред, класа на нешто по квалитет.
Албански: kategori, lloj
Употреба: Економија , Разговорно