queer - онтологија

левтерен повеќе

левтерни
Вид збор: Придавка
настран, изопачен
Употреба: Разговорно

настран повеќе

настраниот
Вид збор: Придавка
Со сексуално однесување што се смета за абнормално и неприфатливо.

пернат повеќе

пернатиот
Вид збор: Придавка
чукнат, удрен

терсене повеќе

Вид збор: Придавка
настран, незгоден
Турски: tersine
Употреба: Неменлив збор , Разговорно

чудак повеќе

мн. чудаци
Вид збор: Именка, машки род
Човек со чуден, особен, настран карактер.