quick-tempered - онтологија

експлозивен повеќе

експлозивниот
Вид збор: Придавка
Што реагира избувливо, жестоко.
Албански: shpërthyes
Употреба: Преносно значење

луничав повеќе

луничавиот
Вид збор: Придавка
За човек - што е избувлив, што лесно се разлутува, се кара.