quota - онтологија

квота повеќе

мн. квоти
Вид збор: Именка, женски род
Количина, процент, определен број или дел при распределба на нешто.
Албански: kuotë
Употреба: Економија
Сразмерен дел, удел што припаѓа некому при делба.
Албански: kuotë
Количина на вложен труд, потрошен за определено утврдено време.
Албански: kuotë
Употреба: Економија
Однапред утврден, ограничен број на нешто воопшто.
Албански: kuotë
Употреба: Административен термин