quote - онтологија

котира повеќе

(се) котираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Има определена цена на берза.
Албански: kuoton, çmim burse
Употреба: Економија
(се котира) Има определена цена на берза.
Албански: kuotohet, ka çmim burse
Употреба: Економија

набележи повеќе

Види и: бележи (св. и несв.)
набележат
Вид збор: Глагол, свршен
определи, наведе
Албански: caktoj, shënoj

наведе повеќе

наведат
Вид збор: Глагол, свршен
наброи, соопшти
Албански: citoj, përmend

цитира повеќе

цитираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Наведе, наведува усно или писмено нечии зборови.
Албански: citoj
Одбележи, одбележува, спомене, споменува нешто како доказ.
Албански: citoj