raw - онтологија

груб повеќе

груби
Вид збор: Придавка
Што е тежок, суров.
Албански: i ashpër, i rëndë
Употреба: Преносно значење

жив повеќе

живи
Вид збор: Придавка
свеж, суров, неварен, непечен
Албански: i gjallë, i pazier
Употреба: Гастрономија

неварен повеќе

неварениот
Вид збор: Придавка
Што не е варен, пресен.
Албански: pazier
Употреба: Гастрономија

необработен повеќе

необработениот
Вид збор: Придавка
Што не е обработен.

сиров повеќе

Види и: суров (прид.)
сирови
Вид збор: Придавка
суров

суров повеќе

сурови
Вид збор: Придавка
Жив, кој не е доволно варен, печен или пржен.
Албански: i pazier, i pagatuar, i gjallë
Кој не е исушен.
Албански: i freskët