reading - онтологија

лектира повеќе

(едн.) лектирата
Вид збор: Именка, женски род
Одбрана литература што треба да се прочита за определен период.
Употреба: Литература

пеење повеќе

Види и: пее (несв.)
мн. пеења
Вид збор: Именка, среден род
читање
Албански: lexim
Употреба: Архаизам

прочит повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
прочитување
Употреба: Книжевен збор

чатење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
читање

четење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
читање
Употреба: Дијалектен збор

четиво повеќе

мн. четива
Вид збор: Именка, среден род
Определен материјал за читање.
Употреба: Образование

читање повеќе

Види и: чита (несв.)
(едн.) читањето
Вид збор: Именка, среден род
(глаг. им.) чита
Албански: lexim