reading book - онтологија

читанка повеќе

мн. читанки
Вид збор: Именка, женски род
Книга со четива пригодни за определено подучување.
Употреба: Образование

читанче повеќе

Види и: читанка (ж.)
мн. читанчиња
Вид збор: Именка, среден род
читанка
Употреба: Деминутив