ready - онтологија

готово повеќе

Вид збор: Прилог
Во состојба на готовност.
Српски: готовс
Употреба: Воен термин

готовс повеќе

Вид збор: Прилог
Готов за дејствие.
Употреба: Воен термин

спремно повеќе

Вид збор: Прилог
готово, подготвено, приготвено
Примери:
Спремно ја пречекаа задачата.