reconsider - онтологија

пообмисли повеќе

Види и: обмисли (св.)
пообмислат
Вид збор: Глагол, свршен
Обмисли малку повеќе, подобро.
Албански: rishikoj
(се пообмисли) Се обмисли подобро.
Албански: mendoj mirë

поуми повеќе

(се) поумат
Вид збор: Глагол, свршен
Се помисли, се замисли малку, кратко време.

предомисли повеќе

Види и: премисли (св.)
(се) предомислат
Вид збор: Глагол, свршен
премисли

предума повеќе

предумаат
Вид збор: Глагол, свршен
(се предума) се премисли
Албански: rishikoj, ndroj mendimin
Употреба: Дијалектен збор

премисли повеќе

премислат
Вид збор: Глагол, свршен
Предизвика некој да смени мислење.
Албански: rishikoj, ndroj mendimin
(се премисли) Смени мислење.
Албански: ndrroj mendimin

преосмисли повеќе

преосмислат
Вид збор: Глагол, свршен
Осмисли одново поинаку, даде на нешто друга смисла.