reconstruction - онтологија

реконструирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
реконструкција

реконструкција повеќе

мн. реконструкции
Вид збор: Именка, женски род
Темелно преустројство; воспоставување нешто што го имало порано; повторна изградба.
Албански: rikonstruksion, rindërtim
Повторна изградба, преобновување нешто и враќање во слична или во иста форма, обнова на постојна конструкција на објект и сл.
Постапка што судските власти ја водат на местото каде што се извршило некое дејство заедно со обвинетиот и со други лица вклучени во предметот, создавајќи претстава за вистинскиот тек на настаните.
Употреба: Правда
Опис според сочувани документи, други показатели или според кажувања.