recount - онтологија

попреброи повеќе

Види и: преброи (св.)
попребројат
Вид збор: Глагол, свршен
Преброи нешто малку, набрзина; преброи повторно.

преброи повеќе

пребројат
Вид збор: Глагол, свршен
Изброи сѐ по ред.
Албански: numëroj, rinumëroj
Изброи повторно, уште еднаш.
Албански: rinumëroj
(се преброи) Се изброи меѓу себе како дел од некоја целина.
Албански: rinumëroj
(се преброи) Направи некаква пресметка согледувајќи ја сопствената состојба.
Албански: rishqyrtim