registration - онтологија

пријава повеќе

мн. пријави
Вид збор: Именка, женски род
Давање лични податоци заради пријавување привремен или траен престој.
Албански: regjistrim
Употреба: Административен термин

регистрација повеќе

мн. регистрации
Вид збор: Именка, женски род
Запишување податоци во регистар.
Албански: regjistrim
Употреба: Административен термин
Запишување факти или појави заради статистика.
Албански: regjistrim
Употреба: Административен термин

регистрирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
(се) регистрира

упис повеќе

уписот
Вид збор: Именка, машки род
Запишување во книги, во список, како член, посетител, ученик и сл.