rehabilitate - онтологија

рехабилитира повеќе

рехабилитираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Поврати, повраќа чест, репутација, слава и сл.
Албански: rehabiliton
Примери:
Тој роман ќе го рехабилитира брзо.
Во правото - поврати, повраќа поранешните права.
Албански: rehabiliton
Примери:
Ќе бидат присилени сите да ги рехабилитираат.
(се рехабилитира) Добие, добива рехабилитација.
Албански: rehabiliton
Примери:
Успеа да се рехабилитира пред нив.

санира повеќе

санираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Излекува, лекува некого.
Албански: sanoj, shëroj
Употреба: Медицина
Примери:
Неговите рани се санирани.